FabrykaWiedzy.com
Dokumentacja ochrony danych osobowych według RODO
Dokumentacja ochrony danych osobowych według RODO

Dokumentacja ochrony danych osobowych według RODO

"Dokumentacja ochrony danych osobowych według RODO" to publikacja, która wyczerpująco przedstawia problematykę prowadzenia dokumentacji ochrony danych osobowych zgodnie z wymogami unijnego rozporządzenia ogólnego o ochronie danych (RODO). Przykładowe wzory dokumentów, dostępne także w wersji edytowalnej na płycie CD, wspomogą w codziennej pracy wszystkie osoby, które w ramach swoich obowiązków zawodowych zajmują się kwestiami ochrony danych osobowych.

89,00 zł

brutto

Dostępność: W magazynie

Realizacja: 24h (dni robocze) + czas dostawy zamówienia

Dodaj do koszyka

Interesuje Cię ten produkt?

Szczegóły

W książce "Dokumentacja ochrony danych osobowych według RODO" Czytelnik znajdzie odpowiedzi na liczne pytania związane z przygotowaniem dokumentacji ochrony danych osobowych spełniającej wymogi ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO). Praktyczne porady wzbogacone są licznymi przykładami gotowych wzorów dokumentów, które znajdują się także na dołączonej do książki płycie CD. Dzięki nim Czytelnik łatwiej przygotuje komplet niezbędnej dokumentacji. Porady zostały przygotowane przez specjalistów, którzy łączą wiedzę z zakresu ochrony danych osobowych z wieloletnim doświadczeniem w tej dziedzinie.

#RODOkrokPoKroku

Spis treci

I. Ogólne rozporządzenie o ochronie danych (RODO)
II. Zmiany, które trzeba wprowadzić w dokumentacji ochrony danych osobowych w związku z RODO
Audyt dokumentacji ochrony danych osobowych przed wdrożeniem ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO)
III. Polityki przetwarzania danych osobowych
IV. Instrukcja zarządzania systemem informatycznym służącym do przetwarzania danych osobowych
V. Rejestr czynności przetwarzania danych osobowych i rejestr wszystkich kategorii czynności przetwarzania danych dokonywanych w imieniu administratora
Wzór rejestru czynności przetwarzania danych osobowych
Wzór rejestru wszystkich kategorii czynności przetwarzania danych dokonywanych w imieniu administratora
Lista kontrolna: Jak, według wskazówek GIODO, dokumentować czynności przetwarzania danych
VI. Klauzula obowiązku informacyjnego
Wzór klauzuli informacyjnej stosowanej po rozpoczęciu stosowania RODO - w przypadku pozyskiwania danych osobowych w sposób inny niż od osoby, której dane dotyczą
Wzór klauzuli informacyjnej stosowanej po rozpoczęciu stosowania RODO - w przypadku zbierania danych od osoby, której dane dotyczą
VII. Klauzula zgody na przetwarzanie danych osobowych
Wzór klauzuli zgody na przetwarzanie danych osobowych zgodnej z RODO
VIII. Dokumentowanie naruszeń ochrony danych osobowych
Wzór rejestru naruszeń ochrony danych osobowych
IX. Procedura postępowania w przypadku wystąpienia naruszenia ochrony danych
Zgłaszanie naruszenia przez podmiot przetwarzający (procesora)
Wzór raportu z naruszenia ochrony danych
X. Upoważnienie do przetwarzania danych osobowych
Upoważnienie do przetwarzania danych osobowych w administracji publicznej
Wzór upoważnienia do przetwarzania danych osobowych
XI. Umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych
Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych
Wykaz podmiotów zewnętrznych, którym powierzono dane do przetwarzania
Lista kontrolna: Jak zgodnie ze wskazówkami GIODO powierzyć przetwarzanie danych osobowych
Tabela 1. Przykładowe postanowienia umowne przygotowane na podstawie art. 28 ust. 3 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO)
XII. Wyznaczenie inspektora ochrony danych
Zastępcy inspektora ochrony danych
Wzór zarządzenia w sprawie wyznaczenia inspektora ochrony danych
Wzór zarządzenia w sprawie wyznaczenia wspólnego inspektora ochrony danych
XIII. Prawa osób, których dane dotyczą
Wzór rejestru realizacji żądań podmiotu danych
XIV. Naruszenia w dokumentacji ochrony danych, za które zgodnie z RODO grożą kary finansowe
XV. Zasady bezpiecznego przechowywania dokumentacji ochrony danych

Informacje dodatkowe

TytułDokumentacja ochrony danych osobowych według RODO
ISBN978-83-269-7091-7
Data wydania31-01-2018
SymbolZOR0010
Opis hasłowyochrona danych osobowych, dokumentacja ochrony danych osobowych, RODO, ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych, rejestr czynności przetwarzania, rejestr naruszeń ochrony danych osobowych, obowiązek informacyjny, zgoda na przetwarzanie danych, in
Korzyści dla Ciebie

Dzięki książce:
1) otrzymasz gotowe wzory dokumentów spełniające wymogi ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO),
2) otrzymasz wskazówki, jak dokumentować realizację Twoich obowiązków wynikających z RODO,
3) dowiesz sie, jaka odpowiedzialność może grozić Ci za niezrealizowanie obowiązków związanych z dokumentacją ochrony danych osobowych, jakie nakłada na Ciebie RODO,
4) poznasz sposoby zabezpieczania dokumentacji ochrony danych osobowych,
5) zyskasz pomocne interpretacje przepisów przygotowane przez doświadczonych specjalistów w zakresu ochrony danych osobowych.

FormatB5
Liczba stron64
WydawnictwoWiedza i Praktyka
WydawcaWeronika Wota
AutorPraca zbiorowa
KategoriaDokumenty
89,00 zł

brutto

Dodaj do koszyka
Reklama
pixel